Mihin kulutusluottoa käytetään: Pääasialliset syyt ja esimerkit

Kulutusluotot ovat usein ensimmäinen valinta, kun tarvitset nopeasti rahaa. Niitä käytetään monista syistä, alkaen odottamattomista kuluista suurempiin yksittäisiin ostoihin. Tässä artikkelissa tarkastelemme tarkemmin, mihin ihmiset saattavat kulutusluottoja käyttää, jotta voimme ymmärtää niiden suosion paremmin.

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on rahoituspalvelu, joka mahdollistaa pienen summan lainaamisen lyhyeksi ajaksi. Kulutusluotot ovat yleensä nopeita ja helppoja hakea ja niitä voidaan käyttää monenlaisiin tarkoituksiin, kuten odottamattomien menojen kattamiseen tai suurempien ostosten tekemiseen.

On tärkeää ymmärtää, että kulutusluotto ei ole pitkäaikainen rahoitusratkaisu, vaan pikemminkin väliaikainen apuväline. Kulutusluotoilla on usein korkeammat korot kuin muilla lainatyypeillä, kuten asuntolainalla, mutta ne ovat usein edullisempia kuin pikavipit. Vaikka kulutusluottojen maksuaikataulut ovat joustavia, ne tulisi pitää riittävän lyhyinä pitkäaikaisen velkaantumisen välttämiseksi.

Muut rahoitusvaihtoehdot ennen kulutusluoton hakemista

Ennen kulutusluoton hakemista kannattaa harkita muita rahoitusvaihtoehtoja. Muita mahdollisuuksia ovat esimerkiksi:

 • Säästöjen käyttö
 • Henkilökohtaisen budjetin laatiminen
 • Luottokortin käyttö

Jos päätät ottaa kulutusluoton, varmista ennen sopimuksen allekirjoittamista, että olet perehtynyt korkoon, luottokustannuksiin, sopimusmaksuun ja muihin tärkeisiin ehtoihin. Ole myös realistinen takaisinmaksukyvystäsi ja valitse sellainen lainasumma ja ajanjakso, joka sopii henkilökohtaiseen taloustilanteeseesi.

Pääasialliset syyt kulutusluoton ottamiseen

Kulutusluoton käyttö on yleistä monista syistä. Tässä on joitakin tilanteita, joissa saatat huomata, että kulutusluotto on hyvä ratkaisu:

 • Kotiremontti: Kulutusluotto voi auttaa sinua kattamaan suuremmat tai odottamattomat kodin remonttikustannukset, kuten katon korjaaminen tai uuden keittiön rakentaminen.
 • Auton ostaminen: Jos tarvitset uutta autoa, mutta sinulla ei ole riittävästi säästöjä, kulutusluotto voi auttaa sinua kokoamaan tarvittavan summan auton ostoon.
  Lue myös: Autolaina vai autoleasing: kumpi on parempi vaihtoehto?
 • Koulutus: Kulutusluotto voi olla hyödyllinen, jos haluat jatkaa koulutustasi, osallistumalla esimerkiksi lisäkoulutuksiin tai ammatillisiin kursseihin.
 • Terveydenhuolto: Kulutusluotto voi olla hyvä valinta, jos sinun on katettava odottamattomia lääkärikuluja, kuten lääkkeiden, leikkausten tai sairaalamaksujen kustannuksia.
 • Korkeamman koron lainojen maksaminen: Kulutusluotto voi olla hyödyllinen, jos sinulla on taloudellisia velvoitteita, joilla on korkeammat korot kuin tarjottava kulutusluotto. Vaihtamalla nykyiset velat edullisemman koron lainaan, voit vähentää kuukausittaisia velvoitteitasi.

Kulutusluottojen käyttö edellyttää kuitenkin vastuullista suhtautumista, mukaan lukien lainan takaisinmaksukyvyn huolellista arviointia ja mahdollisten riskien huomioon ottamista. Huomioi kaikki taloudelliset velvoitteet ja valitse lainatarjouksista sellainen, joka parhaiten vastaa tarpeitasi.

Kulutusluoton käytön pääasialliset edut

Kulutusluoton käyttäminen voi tarjota useita etuja. Ensinnäkin, kulutusluotot ovat nopea ja helppo tapa lainata rahaa. Sinun ei tarvitse käydä läpi monimutkaista lainahakemusprosessia tai odottaa pitkään lainan hyväksymistä.

Toiseksi, kulutusluoton hakeminen vaatii usein vähemmän dokumentaatiota kuin suurempien lainojen. Tämä voi tehdä lainaamisesta mukavampaa, säästäen aikaasi ja vähentäen paperityötä.

Lisäksi kulutusluottosopimuksilla on yleensä lyhyemmät takaisinmaksuajat kuin muilla lainatyypeillä, mikä tarkoittaa, että voit vapautua lainastasi nopeammin. Tämä antaa sinulle enemmän joustavuutta taloudellisten päätösten tekemisessä.

Kulutusluoton käytön riskit

Kulutusluoton käytössä voi olla useita riskejä.

Ensinnäkin, jos et pysty maksamaan lainaa ajoissa takaisin, se voi vaikuttaa negatiivisesti luottoluokitukseesi. Tämä tarkoittaa, että tulevaisuudessa saatat kohdata ongelmia uusien lainojen saamisessa tai sopimusten tekemisessä.

Toiseksi, kulutusluottojen korot voivat olla korkeammat kuin muun tyyppisillä lainoilla. Tämä tarkoittaa, että lainan kokonaiskustannukset voivat olla suuremmat, jos et huomioi tätä etukäteen. Lisäksi voi olla muita lainaan liittyviä maksuja ja kustannuksia, jotka lisäävät takaisinmaksettavaa kokonaismäärää.

Kolmanneksi, kulutusluoton käyttö voi johtaa riippuvuuteen nopeasta rahasta, mikä tekee ongelmien ratkaisusta lyhytaikaista ja pahentaa pitkän aikavälin taloudellisia ongelmia. Jos käytät jatkuvasti kulutusluottoja, velkasi kasvaa, mikä tekee niistä vaikeampia hallita.

Kulutusluoton hakeminen

Kulutusluoton hakeminen on yksinkertainen ja nopea prosessi. Ensin sinun täytyy löytää sopiva lainanantaja, joka tarjoaa sinulle parhaat ehdot. Vertaile eri lainanantajien korkoja, maksuaikaa ja muita tärkeitä seikkoja löytääksesi itsellesi sopivimman vaihtoehdon.

Toiseksi, täytä lainanantajan verkkosivuilla oleva lainahakemus. Sinun on annettava henkilö- ja yhteystiedot, ja joissakin tapauksissa myös taloudellista tietoa, kuten tulot ja velat. Varmista, että täytät lainahakemuksen oikein, jotta vältät myöhemmät ongelmat.

Kolmanneksi, odota lainanantajan päätöstä. Useimmissa tapauksissa saat päätöksen muutamassa minuutissa, mutta joissakin tapauksissa se voi kestää muutaman tunnin tai jopa päiviä. Kun hakemuksesi on hyväksytty, sovi takaisinmaksuaikataulusta ja muista ehdoista.

Neljänneksi, allekirjoita sopimus sähköisesti. Tämän jälkeen lainanantaja siirtää rahat pankkitilillesi. Ole valmis siihen, että jotkut lainanantajat saattavat pyytää lisädokumentteja, kuten palkkatodistusta, tai vaatia tapaamista ennen lainan myöntämistä.

Yhteenveto

Kulutusluottojen käyttö voi olla hyvä ratkaisu erilaisten taloudellisten tarpeiden tyydyttämiseksi.

Tietojen hankkiminen eri lainanantajista on tärkeää. Tutki heidän korkojaan, lainaehtojaan ja kaikkia lainanottoon liittyviä lisäkuluja. Vertaile eri tarjoajien tarjoamia ehtoja.

Ennen lainasopimuksen tekemistä varmista, että olet taloudellisesti kykenevä maksamaan lainan takaisin. Ottaessasi huomioon nykyisen tulotason ja muut velvoitteet, ota huomioon mahdolliset tulevat tilanteet, jotka saattavat vaikuttaa taloudelliseen tilanteeseesi.

Muista, että vastuullinen lainaaminen on tärkeintä. Kulutusluoton käytön tulisi auttaa sinua, ei aiheuttaa sinulle ongelmia tai vaikeuksia. Pidä tavoitteesi realistisena ja käytännöllisenä, valitse sopiva lainasumma ja takaisinmaksuaika.

226 802 henkilöä on sijoittanut yli 1 009,2M € ja ansainnut 227,1M € – SINUSTA tulee pankki.

 • Yksinkertaistettu automaattinen sijoitus
 • 11-vuoden kokemuksella
 • Aloita 1 € minimisijoituksella
Aloita heti
Pyydämme, että tutustut käyttöehtoihimme osoitteessa bondora.com, ja olet tarvittaessa yhteydessä talousasiantuntijaan.

Lainatarjous yhdessä minuutissa!

-

-

-

*Lainan määrä 100 € - 10000 €. Lyhennysaika 12 - 60 kuukautta. Lainan todellinen vuosikorko (APR) 15,9 % - 29,62* %.<br> *Korkeinta mahdollista vuosikorkoa sovelletaan maksimissaan 2 000 € lainasummiin.