Pienlainan ja pikavipin erot

Pienlainan ja pikavipin erot ovat merkittäviä, kun harkitset lainaamista taloudellisen avun tarpeessa. Ymmärtääksesi kumpi näistä lainoista sopii sinulle paremmin, sinun on tiedettävä näiden kahden lainatuotteen ominaisuudet ja erot. Tässä artikkelissa tarkastelemme pääasiallisia eroja pienlainojen ja pikavippien välillä, jotka auttavat sinua tekemään parempia taloudellisia päätöksiä. Pienlainoja tarjoavat yleensä pankit ja jotkut rahoitusyhtiöt, kun taas pikavippejä tarjoavat useimmiten erikoistuneet pikavippiyritykset. Tämä on yksi pääasiallisista eroista näiden kahden lainatyypin välillä, mikä tarkoittaa, että näiden lainojen saatavuus, ehdot ja prosessit voivat olla erilaisia. Toinen ero koskee laina-aikoja. Yleisesti ottaen pienlainat on tarkoitettu rahoitustarpeisiin pidemmäksi ajaksi, usein vuosiksi. Pikavipit sen sijaan on suunniteltu lyhytaikaiseen rahoitukseen, kun tarvitset rahaa nopeasti ja haluat maksaa lainan takaisin mahdollisimman lyhyessä ajassa.

Mikä on pienlaina?

Pienlaina on eräänlainen kulutusluotto, jonka lainanantaja antaa lainanottajalle takaisin maksettavaksi määrätyssä ajassa. Vaikka pienlainojen summat ovat yleensä pienempiä kuin muissa kulutusluotoissa, ne voivat silti olla sopivia suurempiin menoihin, kuten auton ostoon, remonttiin tai lukukausimaksuun. Kulutusluottoja on eri tyyppejä, ja ne voivat kattaa monenlaisia rahoitustarpeita.

Pienlainojen korkoprosentti voi vaihdella riippuen lainanantajasta ja luottokelpoisuudestasi. Pienlainojen korko voi olla kiinteä tai vaihtuva. Kiinteällä korolla tarkoitetaan, että lainan korko pysyy samana koko laina-ajan, kun taas vaihtuvalla korolla se voi muuttua markkinaolosuhteiden mukaan.

Pienlainojen takaisinmaksu tapahtuu yleensä kuukausittain. Riippuen lainanantajasta ja erityisistä tarpeistasi, takaisinmaksuaika voi olla useita kuukausia tai vuosia. Jotkut lainanantajat saattavat tarjota mahdollisuuden maksaa laina takaisin ennen eräpäivää ilman ylimääräisiä kuluja.

On tärkeää huomata, että pienlainoissa voi olla lisäkuluja, kuten sopimuskuluja, hallintomaksuja ja muita mahdollisia lainaan liittyviä kuluja. Siksi sinun tulisi tutustua kaikkiin mahdollisiin kuluihin ja ehtoihin ennen lainan ottamista ja valita laina, joka parhaiten vastaa tarpeitasi ja taloudellista tilannettasi.

Mikä on pikavippi?

Pikavippi on lyhytaikainen laina, jonka voit hakea ja saada nopeasti, yleensä alle 24 tunnissa. Pikavipit on suunniteltu hätärahoitukseen, kuten odottamattomiin menoihin tai väliaikaisiin rahavirran parannuksiin.

Usein pikavippejä tarjoavat yksityishenkilöt ja yritykset, jotka keskittyvät pienempiin, lyhytaikaisiin lainoihin. Jotkut näistä lainanantajista tarjoavat lainoja 50 eurosta jopa 5000 euroon, ja takaisinmaksuajat voivat vaihdella kuukaudesta useisiin vuosiin.

On kuitenkin huomioitava, että pikavippien korot ovat yleensä korkeammat kuin muissa lainatyypeissä. Tämä johtuu pääasiassa näiden lainojen suuremmasta riskistä lainanantajalle.

Pienlainan ja pikavipin pääasialliset erot

Pienlainan ja pikavipin väliset erot ovat tärkeitä ymmärtää, jotta tietäisit, kuinka käyttää näitä kahta lainatyyppiä.

Ensinnäkin, pienlaina on yleensä suurempi ja pitkäaikaisempi laina. Sitä käytetään usein suurempiin hankintoihin, kuten autoon tai remonttiin. Pienlainaa hakiessa saatetaan vaatia enemmän dokumentteja, kuten palkkatodistusta ja luottotietoja. Pienlainan korko on yleensä alhaisempi kuin pikavipissä, mutta vakuuksia voidaan vaatia.

Toiseksi, pikavippi on pienempi laina, jonka saa nopeasti. Pikavippejä käytetään usein odottamattomiin menoihin. Niissä ei ole yhtä tiukkoja vaatimuksia kuin pienlainoissa, mikä tekee niiden hakemisesta ja saamisesta helpompaa. Pikavippien korot ovat yleensä korkeammat ja takaisinmaksuajat lyhyempiä.

Pienlaina

 • Pienlaina on yleensä suurempi kuin pikavippi, ja sen summa voi olla muutamasta tuhannesta useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin.
 • Pienlainan takaisinmaksuaika on yleensä pidempi, usein useita vuosia.
 • Pienlainat saattavat vaatia vakuuden, kuten kiinteistön, auton tai muita arvokkaita esineitä.
 • Pienlainan korko on yleensä alhaisempi kuin pikavipissä.

Pikavippi

 • Pikavippien lainasummat ovat yleensä pienempiä, usein vain muutamasta sadasta eurosta muutamaan tuhanteen.
 • Pikavippien takaisinmaksuaika on huomattavasti lyhyempi kuin pienlainoissa, yleensä muutamasta viikosta muutamaan kuukauteen.
 • Pikavippeihin ei yleensä vaadita vakuuksia, mikä tekee niiden hakemisesta helpompaa ja nopeampaa.
 • Pikavippien korot ovat yleensä korkeammat kuin pienlainoissa, koska ne ovat lyhytaikaisia ja tarjoavat vähemmän turvaa lainanantajalle.

Näiden ominaisuuksien ja ehtojen perusteella on ymmärrettävää, miksi ihmiset valitsevat erityyppisiä lainoja. Pienlaina sopii paremmin pitkäaikaisten projektien rahoittamiseen, kun taas pikavippi tarjoaa nopean ja väliaikaisen ratkaisun odottamattomiin menoihin.

Yhteenveto

Pienlainat ja pikavipit ovat kaksi erilaista rahoituspalvelua, joita voit käyttää lainaamiseen. Pienlainassa on kyse pitkäaikaisemmasta lainasta, joka mahdollistaa suurempien summien lainaamisen ja jolla on yleensä pidempi takaisinmaksuaika. Pikavippi taas on lyhytaikainen laina, joka on suunniteltu väliaikaisten taloudellisten ongelmien ratkaisemiseksi.

226 683 henkilöä on sijoittanut yli 985,3M € ja ansainnut 223M € – SINUSTA tulee pankki.

 • Yksinkertaistettu automaattinen sijoitus
 • 11-vuoden kokemuksella
 • Aloita 1 € minimisijoituksella
Aloita heti
Pyydämme, että tutustut käyttöehtoihimme osoitteessa bondora.com, ja olet tarvittaessa yhteydessä talousasiantuntijaan.

Lainatarjous yhdessä minuutissa!

-

-

-

*Lainan määrä 100 € - 10000 €. Lyhennysaika 12 - 60 kuukautta. Lainan todellinen vuosikorko (APR) 17,82 % - 29,6* %.<br> *Korkeinta mahdollista vuosikorkoa sovelletaan maksimissaan 2 000 € lainasummiin.